Inspectorul general scolar al Capitalei cred ca lipsa de manuale noi pentru clasele I si a II-a nu este o situatie placuta, iar elevii nu pot invata dupa manuale vechi.

"Noi asteptam decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor si a Ministerului Educatiei Nationale. Un lucru este clar: potrivit unei note a Ministerului Educatiei, elevii claselor I si a II-a nu vor invata dupa manualele vechi", a spus inspectorul general scolar al Capitalei. Constantin Traistaru a adaugat ca oricum in prima saptamana de scoala elevii fac recapitulari, probabil si in a doua saptamana, iar profesorii ar putea organiza orele dupa programele scolare noi deja existente.

"Nu putem pune pe banci manualele vechi, potrivit unei note transmise de catre Ministerul Educatiei Nationale. Oricum, prima saptamana este de recapitulare, poate si a doua. Cert este ca nu e o situatie placuta pentru copiii de clasa I si a II-a lipsa acestor manuale de pe banci", a mai spus inspectorul general scolar al Capitalei, conform MEDIAFAX.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis, miercuri, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse. Presedintele CNSC, Bogdan Lehel Lorand, a explicat ca au fost primite 11 contestatii privind licitatiile pentru manualele de clasa I si a II-a, iar din acestea, trei s-au admis, doua au fost respinse fara interes si sase admise in parte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.