Doi copii si un adult din Romania au murit si alte trei persoane au fost ranite intr-un accident in Spania.

UPDATE:

Potrivit MAE, Consulatul General al Romaniei la Bilbao a fost informat de catre autoritatile spaniole cu privire la producerea unui accident rutier, luni, pe drumul national N121A, in dreptul localitatii Lantz, in jurul orei locale 16.30. Autoritatile locale au informat ca accidentul s-a soldat cu decesul a trei cetateni romani, dintre care doi minori. Totodata, un cetatean roman se afla in stare grava, fiind transferat cu un elicopter la spitalul din Pamplona, iar alti doi cetateni romani au fost internati si primesc ingrijiri in acelasi spital.

MAE mai precizeaza ca in urma demersurilor initiate pe parcursul noptii de reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Bilbao au fost obtinute detalii privind situatia celor trei romani internati, care se afla in prezent in afara oricarui pericol. Consulul a dialogat cu unul dintre cetatenii romani aflati in spital, care a precizat ca se intorcea cu familia din Romania. In ceea ce priveste cauza producerii accidentului, exista indicii ca soferul, in incercarea de a evita un alt autovehicul, a schimbat directia de mers, lovind violent un copac, informeaza MAE.



Accidentul s-a petrecut in jurul orei 16.30 (18.30 ora Romaniei), in regiunea spaniola Navarra. Cei sase se aflau in acelasi autovehicul si se intorceau din vacanta la Pamplona.

Potrivit autoritatilor spaniole, in accident nu a fost implicat un alt autovehicul, din primele date reiesind ca masina a iesit de pe sosea, pe partea dreapta, s-a lovit cu spatele de un copac si s-a mai deplasat cativa metri pe un camp din apropiere. Cauzele producerii accidentului nu sunt cunoscute deocamdata, insa se presupune ca a fost o greseala a soferului, in conditiile in care incidentul a avut loc pe un drum drept, cu vizibilitate.

Soferul si doi copii de sase si opt ani au murit, in timp ce doua femei si un copil de sase ani au fost raniti. Una din femei, in stare mai grava, a fost preluata de un elicopter medical, iar cealalta femeie, care a suferit traumatisme toracice si abdominale, si copilul de sase ani, ranit usor, au fost preluati cu doua ambulante, toti trei fiind transportati la complexul spitalicesc al regiunii Navarra. Politia spaniola a declansat o ancheta pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.