Social 30 August 2014 13:31
Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert, este sub control judiciar intr-un dosar in care este judecat pentru luare de mita.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis contestatia lui Vlasov la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care, in 19 august, hotarase mentinerea arestului la domiciliu. Vlasov se afla in arest la domiciliu din 24 aprilie, iar pana atunci a fost in arest preventiv, din 19 martie, fiind cercetat pentru trafic de influenta.

A fost trimis in judecata in aprilie

In 9 aprilie, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din functia de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), a fost trimis in judecata, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care a fost prins in flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Mihail Vlasov mai este urmarit penal pentru santaj, intr-un dosar in care este cercetata si fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov l-ar fi amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, spunandu-i "ca nu este bine ce face" si ca nu ar vrea "sa sufere si copiii altuia". "La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un inscris olograf, l-a amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (Mihai Daraban, n.r.), prin darea in vileag a unei prezumtive fapte de coruptie ce ar fi compromitatoare pentru acesta, in scopul de a dobandi pentru sine un folos nepatrimonial, constand in evitarea tragerii la raspundere penala pentru faptele penale savarsite in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, aspecte sesizate de noua conducere a institutiei organelor de urmarire penala", s-a aratat in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.