Social 21 August 2014 13:33
Ancheta procuraturii in cazul alpinistului roman Iulian Costache, decedat in Muntii Alpi, s-a incheiat, a precizat Ministerul de Externe, subliniind ca trupul neinsufletit al acestuia va fi adus in tara dupa obtinerea avizelor necesare.

Potrivit MAE, Consulatul General al Romaniei la Torino a fost informat, la 18 august, despre producerea unui accident montan, in localitatea Courmayeur, din Muntii Alpi, soldat cu decesul unui cetatean roman.

In urma finalizarii procedurilor legale de stabilire a cauzelor decesului, Consulatul de la Torino a procedat la emiterea certificatului de deces.
MAE mai precizeaza ca ancheta procuraturii s-a incheiat si urmeaza a fi obtinute avizele sanitare pentru transportarea trupului neinsufletit in Romania, scrie MEDIAFAX.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca Oficiul consular al Romaniei la Torino mentine legatura cu familia cetateanului roman decedat, cu insotitorii acestuia, precum si cu autoritatile locale implicate, in vederea asigurarii in continuare a asistentei de specialitate. Potrivit unor surse locale, Iulian Costache, in varsta de 34 de ani, este casatorit si este originar din Mangalia. Tanarul era angajat al companiei Magellan Shipping.

Un alpinist roman a murit dupa ce a cazut pe versantul italian al masivului Mont Blanc, la frontiera dintre Franta si Italia, a relatat, la 19 august, site-ul AostaSera.it.

Conform AostaSera.it, romanul Iulian Costache a cazut in prapastie dupa ce a escaladat varful Punta Walker, care are altitudinea de 4.208 metri.
Barbatul a cazut in gol circa 200 de metri, lovindu-se de stanci.

"Eu mergeam in fata lui, l-am auzit tipand, m-am uitat si nu l-am mai vazut", le-a spus autoritatilor un prieten al alpinistului, precizand ca incidentul a avut loc in timp ce se aflau in zona refugiului montan Boccalatte, la altitudinea de 2.803 metri.

Potrivit autoritatilor, alpinistul roman a murit pe loc. Corpul sau a fost preluat de salvamontisti si transportat in Courmayeur, localitate italiana situata la frontiera cu Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.