Social 14 August 2014 17:35
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o prelungire a codului galben de canicula pentru mai multe regiuni ale tarii.

  • Canicula si disconfort termic: 14 august, ora 17:00 - 15 august, ora 19:00
Valul de caldura va persista in sudul si sud-estul tarii, unde vremea va fi calduroasa. In judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov (inclusiv Municipiul Bucuresti), Calarasi, Ialomita, Prahova, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta va fi canicula, temperaturile maxime vor fi de 35...36 de grade, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati

  • Instabilitate atmosferica accentuata: 14 august, ora 19:00 - 15 august, ora 09:00
Incepand din seara zilei de joi si pe parcursul noptii de joi spre vineri (14 august ora 19:00 – 15 august ora 09:00) instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Banat, Crisana, Maramures si in vestul si nord-vestul Transilvaniei. In judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud, Mures, Salaj, Cluj, Alba si Hunedoara vor fi intervale cu averse torentiale, vant cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si pe arii restranse caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40 l/mp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.