Social 14 August 2014 11:00
Avocata lui Dan Voiculescu, Maria Vasii, a declarat miercuri ca Dan Voiculescu va contesta prin cai extraordinare de atac decizia din dosarul ICA, precizand ca acesta are in continuare senzatia ca procesul sau "a iesit din tiparul firesc al unui proces echitabil" si ca nu intelege condamnarea sa.

Intrebata daca a mai luat legatura cu Dan Voiculescu dupa incarcerarea acestuia, Maria Vasii a declarat ca ceilalti avocati din echipa au mers la acesta la Penitenciarul Rahova.

"Este lesne de observat cum poate fi starea de spirit a unui condamnat care nu-si intelege condamnarea, pentru ca domnul Voiculescu are in continuare convingerea ca procesul sau a iesit din tiparul firesc al unui proces echitabil", a spus avocata Maria Vasii, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, unde a fost pentru a lua la cunostinta ca a fost pus sub sechestru imobilul de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27, unde este sediul postului de televiziune Antena 3.

Intrebata care sunt urmatorii pasi, dupa condamnarea lui Dan Voiculescu, avocata Maria Vasii a aratat ca au fost deschise proceduri de atac prin cai extraordinare si ca apararea va comunica ulterior presei informatii despre aceste aspecte juridice.

Maria Vasii a mai spus ca procurorii DNA au indisponibilizat sediul Antena 3, iar impotriva deciziei de executare a dispozitiilor din condamnarea din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare a fost facuta contestatie la executare, la Tribunalul Bucuresti.

"Este doar indisponibilizat, am promovat deja contestatie la executare, ea se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti. Pana la judecarea contestatiei la executare, apreciem ca un alt demers nu mai poate fi efectuat", a precizat Vasii, citat de MEDIAFAX.

Avocata a aratat ca, in opinia apararii, "aceasta masura nu are un fundament legal" si a precizat ca indisponibilizarea prin notarea sechestrului este o simpla notare in cartea funciara, care interzice trimiterea drepturilor reale asupra acestei proprietati.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

In acelasi dosar au fost condamnati fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, la opt ani de inchisoare, Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, si Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS, la cate sase ani de inchisoare, si Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

In acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.