Social 13 August 2014 17:20
Starea siamezelor care au fost separate in urma cu mai bine de 24 de ore este buna, iar acum se privesc din patuturi separate, a declarat dr. Radu Spataru.

Evolutia celor doua fetite este buna, probabil ca la aceasta ora deja mananca, se privesc fiecare din patutul ei, dar sigur ca acestea sunt foarte apropiate", a spus dr. Radu Spataru, coordonatorul echipei care a facut interventia de separare.

El a mai spus ca cele doua fetite nu au avut niciun fel de complicatie postoperatorie si au ramas internate in sectia de neonatologie terapie intensiva.

Siamezele au fost nascute prin cezariana, vineri dimineata, la Maternitatea Brasov, de o femeie de 33 de ani. Fetitele, care erau unite prin partea inferioara a sternului, la apendicele xifoid, au fost aduse luni de la Brasov la Spitalul "Marie Curie", informeaza MEDIAFAX.

Operatia de separare a siamezelor a fost efectuata marti si a durat aproape doua ore, "fetitele fiind norocoase, iar mama lor, la fel", a declarat coordonatorul echipei chirurgicale, dr. Radu Spataru.

La operatie au participat sapte medici, patru chirurgi, trei anestezisti, dar si studenti si cadre medii, pentru ca acestia din urma, probabil, "nu vor vedea a doua oara o astfel de operatie", a mai spus medicul Spataru.

Medicii nu au putut preciza cat vor mai ramane fetitele internate, dar au estimat ca, in conditiile in care nu vor aparea probleme speciale, ar putea fi externate in 10 zile sau doua saptamani.

La operatia de separare a siamezelor a fost prezent si medicul Dimassi Mohamad, care a monitorizat-o pe mama pe durata sarcinii.

"Am vrut sa vad un final frumos, de aceea nu puteam sa nu fiu prezent la separarea fetitelor. Am mai fost in acest spital acum 20 de ani, dar de atunci s-a schimbat foarte mult", a spus acesta.

Intrebat daca este adevarat ca familia fetitelor i-a cerut sa fie nas, dr. Dimassi Mohamad a spus ca el a dat cate unul dintre numele fetitelor - Sarah, respectiv Maia. Astfel, fetitele se vor numi Maria Sarah si Elena Maia.

Citeste si:
Noi informații despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Când...
Noi informații despre starea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.