Social 13 August 2014 15:56
Tribunalul Constanta a amanat din nou, cu o saptamana, pronuntarea in cazul contestatiei la executarea pedepsei, depusa de George Becali, la inceputul lunii iulie, noul termen fiind fixat pentru 20 august.

Gigi Becali, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, a cerut, in 4 iulie, sa-i fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat in conditiile in care condamnarea data in dosarul "Valiza" nu mai este incriminata de noul Cod Penal, informeaza MEDIAFAX.

Tribunalul Constanta a judecat aceasta solicitare in data de 6 august, instanta ramanand in pronuntare pentru 13 august. La termenul de miercuri, instanta a amanat din nou pronuntarea, tot cu o saptamana, stabilind ca nou termen data de 20 august.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.