Social 13 August 2014 11:56
Un cioban in varsta de 54 de ani din comuna Baru a fost ranit, in noaptea de luni spre marti, de un urs care atacase oile de la stana unde lucreaza, situata la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Retezat.

Ciobanul atacat de un urs in Muntii Retezat a fost transportat, marti dupa-amiaza, la un spital din Targu Mures cu un elicopter SMURD, urmand sa fie supus unor interventii chirugicale.

"Elicopterul SMURD a aterizat in zona lacului Zanoaga, la peste 2.000 de metri in Retezat si de acolo a preluat ranitul pe care l-a transportat la un spital din Targu Mures unde, din cate am inteles de la medici, va fi supus unor interventii chirugicale", a declarat, marti dupa-amiaza, seful Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, comform MEDIAFAX.

"Din cate am inteles, ursul a atacat oile de la stana, iar ciobanul a incercat sa-l fugareasca. A fost atacat si are rani in zona scalpului, a fetei, un umar dislocat si un picior sfasiat. A pierdut mult sange si nu ar putea rezista la un drum de cinci ore, pana in zona unde poate fi preluat de o ambulanta, motiv pentru care am solicitat un elicopter SMURD care sa-l preia pe ranit de pe munte", mai declara Ovidiu Bodean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.