Social 12 August 2014 18:21
Primarul Radu Mazare a declarat, marti, ca ANAF i-a blocat conturile personale pentru recuperarea unei sume de sapte miliarde de lei vechi, banii provenind din amenzile judiciare incasate de Primarie in procesele pe care le are cu cetateni sau societati din Constanta.

"Am toate conturile blocate. Pentru ca toate amenzile judiciare pe care le-a primit Primaria de-a lungul sutelor si miilor de procese in care se judeca cu diversi cetateni ori societati, mi-a fost pus sechestru de catre domnii de la ANAF mie personal”, a declarat, marti, Radu Mazare, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Constantei spune ca este pentru a doua oara cand se intampla acest lucru, prima data contestand si castigand in instanta ridicarea popririlor.

"S-a intamplat lucrul asta si acum un an si ceva, pentru cinci miliarde (n.r. - 500.000 RON). Sigur, juristii au contestat si au spus in instanta ca primarul nu este Radu Mazare, cetateanul, ci este Consiliul Municipal prin primar. Domnii de la ANAF au considerat ca daca la primarul Radu Mazare este trecut CNP-ul, trebuie sa platesc eu personal amenzile. Pentru cele cinci miliarde ne-am judecat si in sapte procese instantele au spus ca da, este primarul municipiului. Daca Primaria castiga un proces nu bag eu banii in buzunar, Radu Mazare, intra la municipalitate. Au deblocat conturile pentru cele cinci miliarde si acum mi-au mai pus pentru inca sapte miliarde”, afirma Radu Mazare.

Mazare a completat ca 80 la suta din sumele pentru care i s-a pus lui poprire pe conturi au fost poprite si la Primarie. Deci luate si de la mine, si de la Primarie...”, a completat Mazare.

El spune ca i-au fost blocate conturile, dar traieste acum din banii "cash", pe cre ii are trecuti si in declaratia de avere.

"Au pus sechestru pe trei conturi - doua la o banca si unul la alta banca. Noroc ca nu am prea multi bani pe acolo, ca eu ma astept la orice. Acum din cash traiesc, pe care il am in declaratia de avere", a spus Mazare.

Edilul Constantei sustine ca se simte vanat si ca a auzit ca actiunea ANAF a fost facuta sub presiunea DNA si din acest motiv se simte vanat."Sunt contestate toate amenzile, cum ca nu trebuie sa le platesc eu, cetateanul Radu Mazare. Dar, din ce mi-a venit la ureche, cei de la ANAF au fost speriati de procurorii DNA ca daca nu-mi pun sechestru mie, Radu Mazare personal, le fac dosare. (...) Ma simt haituit. Ma simt vanat”, a declarat Radu Mazare.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

De asemenea, el a adaugat ca si la ANI trebuie sa dea explicatii pentru avere si bunurile achizitionate.

"In ultima adresa pe care am primit-o de la ANI, acum cateva zile, mi-au cerut facturile de la masinile pe care le-am luat si ce mai am eu in declaratia de avere, dar mi-au cerut sa le dau si documente care sa justifice cheltuielile mele. Personale! Chitante, bonuri de la restaurant, de la mall, de la chiloti... Eu cand am vazut adresa pe care o are avocata am ramas interzis. Poate am luat un telefon cadou unei fete. Eu stiu ca in tara romaneasca oamenii trebuie sa-si justifice veniturile, nu pe ce au cheltuit banii”, a mai declarat primarul Constantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.