Social 12 August 2014 10:39
Un ingrijitor dintr-un adapost de caini fara stapan din Dej, judetul Cluj, care maltrata animalele, a fost amendat de inspectorii ANSVSA cu 3.000 de lei, fiind sesizate in acelasi timp institutiile abilitate de cercetare penala, barbatul riscand, conform legii, inchisoare de la 3 luni la un an.

In perioada 3 - 8 august, o echipa mixta formata din inspectori ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si ai directiilor judetene din subordine (DSVSA) a efectuat controale in adaposturile de caini fara stapan, informeaza institutia, citata de MEDIAFAX.

In judetul Cluj, ANSVSA s-a autosesizat, ca urmare a unor articole aparute in presa si a unor inregistrari video in care apareau angajati ai unui adapost public de caini fara stapan din Dej, care maltratau animalele.

In urma verificarilor, in adapost au fost descoperite deficiente minore, pentru care inspectorii au acordat termene de remediere.

In ceea ce priveste angajatii adapostului, ingrijitorul care a maltratat animalele, identificat pe inregistrarile video, a fost sanctionat cu 3.000 lei. Activitatea celorlalti ingrijitori este analizata in cadrul Comisiei de disciplina a Primariei Dej.

Totodata, au fost sesizate institutiile abilitate de cercetare penala, avand in vedere ca schingiuirea, maltratarea si uciderea animalelor cu intentie, conform Legii 205/2004 privind protectia animalelor, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la un an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.