Social 11 August 2014 16:30
Zilele de marti, miercuri si joi vor fi caniculare in aproape toata tara, in zonele de campie si podis cu temperaturi maxime intre 35 si 37 de grade.

"In zilele de marti, miercuri si joi (12, 13 si 14 august) valul de caldura se va intensifica treptat in toata tara, iar vremea va fi calduroasa. In zonele de campie si de podis va fi canicula, se vor inregistra temperaturi maxime, in general, intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic", se arata intr-o informare emisa luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citat de MEDIAFAX.

Potrivit meteorologilor, valul de caldura va persista pana la sfarsitul saptamanii.

  • Marti
Vremea va fi calduroasa, local caniculara dupa-amiaza in estul si sud-estul tarii. Cerul va fi variabil si indeosebi in cursul zilei, vor fi innorari si pe arii restranse averse si descarcari electrice in regiunile nordice si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 36 de grade, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic in Campia de Vest, Campia Romana si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa intre 15 si 25 de grade, mai coborate in depresiuni.

In Capitala

Vremea va fi calduroasa, caniculara in orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 34...35 de grade, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperatura minima se va situa in jurul a 20 de grade.

  • Miercuri
Vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara in orele amiezii in zonele de campie si de podis. Cerul va fi variabil spre senin, dar cu unele innorari si pe arii restranse ploi slabe de scurta durata, insotite de fenomene electrice, dupa-amiaza si seara la munte, iar noaptea si in nord-vestul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si in regiunile vestice, dar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 31 si 37 de grade, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic in Campia de Vest, Campia Romana, cea mai mare parte a Dobrogei si local in celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa intre 13 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 24 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.
  • Joi
Vremea se va mentine calduroasa, caniculara in orele amiezii in zonele de campie si de podis indeosebi din sudul, estul si centrul tarii, dar seara si noaptea va deveni in general instabila in jumatatea de nord-vest a teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 31 si 37 de grade, iar local indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari temporar accentuate incepand din a doua parte a zilei in Banat, Crisana, Maramures si in nord-vestul Transilvaniei, unde local se vor semnala intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice si averse ce pot avea si caracter torential si pe arii restranse caderi de grindina. Temperaturile minime vor fi cuprinse de la 12 grade in depresiunile Carpatilor Orientali pana la 25 de grade pe litoral.
Citeste si:
SUA avertizează Rusia, de luni de zile, în privat, să nu recurgă la...
SUA avertizează Rusia, de...

Pentru zilele caniculare, medicii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul de bauturi alcoolice sau cu continut ridicat de cofeina.

Citeste si Prognoza meteo: Starea vremii pana pe 24 august


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.