Social 6 August 2014 18:16
Cele mai multe furturi pe litoral au loc din masini, urmate de camere de hotel si plaje, iar hotii cauta telefoane mobile, aparatura electronica si bani.

"Cele mai multe furturi inregistrate pe litoral in lunile iunie si iulie au avut loc din masini. Hotii sparg o masina chiar si daca vad o punga goala, iar totul dureaza maxim 30 de secunde", a declarat agentiei MEDIAFAX subcomisarul de politie Carmen Serbanescu, purtatorul de cuvant al Politiei Constanta.

Ea a adaugat ca pe locul doi sunt camerele de hotel de la parter si etajul I, unde turistii lasa geamurile sau balcoanele deschise. In acest caz, o spargere nu dureaza mai mult de un minut.

"In autototurisme, in 90% din cazuri se fura pentru ca sunt lasate la vedere bunuri de valoare", a mai spus oficialul din Politie. Pe locul trei sunt furturile de pe plaja, iar un obiect poate disparea daca este lasat nesupravegheat doar cateva secunde.

Cele mai cautate obiecte de catre hoti sunt telefoanele mobile scumpe, pentru ca sunt usor de sustras si de vandut. Acestea sunt urmate, in topul furturilor, de obiectele electronice si de bani.

"Ii sfatuim pe turisti sa nu mai lase bunuri de valoare in masini, in camere sau pe plaja si sa incuie usile si geamurile camerelor atunci cand pleaca. Daca intra in apa, sa lase telefonul mobil operatorului de plaja, nu in grija vecinilor, iar cand pleaca din camere sa lase aparatura electronica sau banii in cutia de valori a hotelului", a spus Serbanescu, potrivit MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca, din nefericire, majoritatea hotilor sunt minori. Multi dintre infractori sunt "sezonieri', pentru ca nu locuiesc in Constanta si vin special pentru furturi in sezonul estival.

In aceasta perioada se afla in fiecare zi in statiunile de pe litoral aproape 100.000 de turisti, iar pe parcursul intregului sezon ajung la mare aproape 2 milioane de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.