Social 6 August 2014 12:00
Fostul vicepresedinte al PNL Hunedoara Alin Simota a fost retinut, marti seara, in urma audierilor de la sediul DIICOT Alba Iulia, in dosarul de evaziune fiscala.

Potrivit procurorilor DIICOT Alba Iulia, Alin Simota si alte doua persoane din cele 12 duse la audieri in dosarul de evaziune de fiscala au fost retinuti pentru 24 de ore, in timp ce alti cinci suspecti vor fi cercetati sub control judiciar, avand interdictia de a parasi tara, informeaza MEDIAFAX.

De asemenea, in cazul altor doua persoane procurorii nu au dispus nicio masura.

Cei trei retinuti vor fi prezentati, miercuri, Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventiva.

La ora transmiterii acestei sitiri, la sediul DIICOT Alba Iulia mai sunt audiate doua persoane.

Marti dimineata, procurorii DIICOT au facut perchezitii in judetul Hunedoara, la fostul vicepresedinte PNL Hunedoara Alin Simota, aflat in arest la domiciliu, descinderile fiind facute intr-un dosar de evaziune fiscala, iar anchetatorii suspecteaza ca banii ar fi fost folositi pentru campania electorala din 2008.

Perchezitiile au avut loc la adresa la care Simota se afla de aproximativ doua luni in arest la domiciliu, in orasul Petrila, si care este proprietate a socrului sau, precum si la sediul firmei sale, din Petrosani. De asemenea, au avut loc perchezitii si la sediul Clubului Jiul Petrosani, unde anchetatorii au pus mai multe intrebari magazionerei.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au avut loc intr-un dosar de evaziune fiscala de peste un milion de euro, Alin Simota fiind suspectat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si delapidare. Conform surselor citate, Simota ar fi spalat, prin firmele sale, bani pe care i-ar fi folosit in campaniile electorale din 2008, cand a candidat atat pentru postul de primar in Petrosani, cat si pentru Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.