Social 31 Iulie 2014 17:49
Ministrul Mediului Attila Korodi a dispus controale amanuntite privind acordarea autorizatiilor de exploatare forestiera in judetul Gorj, unul din cele afectate de inundatiile din ultimele zile, informeaza ministerul.
Controalele vor fi efectuate de Corpul de Control al ministrului Mediului, Garda Nationala de Mediu, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, cat si de inspectoratele teritoriale de regim silvic si vanatoare, sa demareze controale amanuntite privind acordarea autorizatiilor de exploatare forestiera in judetul Gorj.
Ancheta va incepe din orasul Novaci si va continua si in celelalte localitati din judet afectate de inundatii, scrie MEDIAFAX.
Conform dispozitiei ministrului, ancheta va urmari sa verifice amenajamentele forestiere, autorizatiile de exploatare forestiera, cat si felul in care aceste autorizatii au fost respectate de catre exploatatori.
"Am dispus aceasta ancheta pentru a ne asigura ca inundatiile din Romania sunt datorate strict cauzelor naturale si nu exploatarii forestiere in afara reglementarilor legale. Astept concluziile anchetei pentru a vedea in ce masura se impun eventuale corectii legislative ori raspunderi ale exploatatorilor sau institutiilor care autorizeaza astfel de activitati", a declarat Attila Korodi.
De la sfarsitul saptamanii trecute, Muntenia si Oltenia sunt afectate de inundatii masive. 1.184 persoane au fost evacuate si 99 de locuinte au fost distruse, la care se adauga alte 168 locuinte avariate si 2.003 case inundate, a anuntat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, miercuri, la comandamentul pentru situatii de urgenta de la Guvern. Totodata, trei barbati, doi din Valcea si unul din Arges, au murit luati de ape.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.