Social 31 Iulie 2014 14:16
Cinci politisti romani au fost trimisi in Olanda, pentru a-i ajuta pe colegii olandezi la investigarea furturilor din buzunare cu ocazia evenimentelor de anul acesta.

Misiunea politistilor romani se desfasoara in perioada 31 iulie - 3 august, cu ocazia Gay Pride - serie de evenimente ce include si o parada gay la Amsterdam.

"Misiunea politistilor romani vizeaza acordarea de sprijin si asistenta directa autoritatilor olandeze care instrumenteaza cauze de natura judiciara referitoare la infractiuni contra proprietatii - furturi din buzunare. De asemenea, politistii actioneaza pentru facilitarea schimbului de date si informatii de interes politienesc cu caracter operativ, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor", arata MEDIAFAX.

Aceasta este cea de-a treia misiune organizata in baza "Programului de lucru privind cooperarea dintre Romania si Olanda 2014-2015", ce cuprinde activitati de analiza si cunoastere a domeniului traficului de persoane, al traficului de droguri, al criminalitatii informatice si al infractiunilor organizate contra proprietatii.

Prima a avut loc in perioada 25-27 aprilie, la Amsterdam, cu ocazia Zilei Regilor, eveniment la care au participat aproximativ 1.000.000 de persoane, iar cea de-a doua, in perioada 13-16 iunie, la Festivalul Indian de Vara, la care au participat circa 16.000 de oameni.

Potrivit IGPR, autoritatile olandeze au apreciat cele doua misiuni desfasurate de politistii romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.