Social 31 Iulie 2014 10:01
Mai multe rauri din judetele Caras-Severin si Timis se afla, joi, sub cod ROSU de inundatii.

Mai multe rauri din judetul Timis se afla joi, pana la ora 21.00, sub cod rosu de inundatii, conform unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea vizeaza raurile din bazinele Moravita si Barzava, unde sunt posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite, cu posibile depasiri ale cotelor de pericol, scrie MEDIAFAX.

Potrivit hidrologilor, fenomenele se pot produce, cu probabilitate si severitate mai mare, in bazinul hidrografic Moravita.

Raul Cernovat din judetul Caras-Severin se afla joi, pana la ora 21.00, sub cod rosu de inundatii, conform unei alte avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

"Ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential inregistrate in ultimele ore, estimate pe baza informatiilor radar si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de pericol pe raul Cernovat, afluent al Carasului din judetul Caras-Severin", se arata in avertizare

Potrivit hidrologilor, in urmatoarele ore se pot produce astfel de fenomene si pe alti afluenti ai Carasului.

Tot joi, mai multe rauri din judetele Caras-Severin si Timis se afla sub cod portocaliu de inundatii. Una dintre avertizari, valabila pana la ora 14.00, vizeaza raurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timisului, Barzava si Moravita din judetul Timis. Tot sub cod portocaliu se afla, pana la ora 15.00, raurile mici din bazinele hidrografice Caras, Cerna si bazinul superior al Timisului din judetul Caras-Severin, conform unei alte avertizari.

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod rosu de inundatii in judetele Arges, Valcea, Olt si Teleorman, valabila pana vineri dupa-amiaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.