Social 30 Iulie 2014 14:41
Elevii romani au castigat o medalie de aur si doua mentiuni la Olimpiada Internationala de Lingvistica, desfasurata la Beijing, la care au participat 39 de echipe din 28 de tari, a anuntat miercuri Ministerul Educatiei, citat de MEDIAFAX.
Medalia de aur a fost obtinuta de Dan Mircea Mirea, de la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, iar mentiunile au fost acordate Iuliei Marinescu, de la Colegiul National "Unirea" din Turnu Magurele, judetul Teleorman si lui Vlad Neacsu, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Toti componentii lotului olimpic sunt elevi in clasa a XI-a.

Anul trecut, in Manchester, la prima participare oficiala la aceasta competitie, Romania si-a trecut in palmares o medalie de bronz si doua mentiuni. La ambele editii, elevii au fost pregatiti si insotiti de Roxana Dinca si Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, arata Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.