Social 29 Iulie 2014 18:29
Fotograful roman Alex Conu s-a situat pe locul al doilea in categoria "Against the Light" a concursului International Earth and Sky 2014.

Cea de-a cincea editie a concursului International Earth and Sky, care este organizat de The World at Night (TWAN), National Optical Astronomy Observatory si Global Astronomy Month from Astronomers Without Borders, a avut doua categorii: "Beauty of The Night Sky" si "Against The Lights".

Alex Conu, din Romania, s-a situat pe pozitia a doua la categoria "Against the Light", cu fotografia "Reflected Aurora".

Aceasta fotografie a fost realizata de Alex Conu in Insulele Lofoten din nordul Norvegiei, pe 15 martie. "Dupa cateva zile furtunoase, Aurora a revenit in Reine, un sat pitoresc de pescari din Norvegia", a spus Alex Conu. "Imi plac cu adevarat noptile cand apare luna. Peisajul este frumos luminat si imaginile realizate sunt mult mai interesante", a adaugat acesta.

Castigatoarea categoriei "Against the Light" a fost Giorgia Hofer, din Italia, cu fotografia "Light in the Sky".

Pe locul al treilea la aceeasi categorie s-a situat Majid Ghohroodi, din Iran, cu fotografia "Unlimited Sky", pe locul al patrulea - Mark Gee, din Noua Zeelanda, cu "Fog Below And The Stars Above", iar pe locul al cincilea - Song Hongxiao, din China.

Pe de alta parte, categoria "Beauty of The Night Sky" a fost castigata de Luc Perrot, din insula franceza La Réunion, din Oceanul Indian, cu fotografia "Over the Top".

Pe locul al doilea s-a situat Ben Coffman, din Portland, SUA, cu fotografia "False Dusk and Falls at Oregon Coast", pe locul al treilea - Nicholas Roemmelt, din Austria, cu "Kirkjufell Nights", pe locul al patrulea - Ibrahim Elawadi, din Egipt, cu "Little Explorer", iar pe locul al cincilea Phil Hart, din Australia, cu "Bioluminescence & Star Trails".

Citeste si:
Ponta: Socrul meu a avut mandat de interceptare totala in 2014
Ponta: Socrul meu a avut...

"The World at Night" este un program lansat in 2007, care aduce un tribut celor mai spectaculoase imagini ce prezinta combinatii de peisaje si portiuni ale cerului si care sunt realizate la nivel international, scrie MEDIAFAX.

Fotografiile castigatoare la editia din acest an au fost selectate din imagini inscrise si realizate in 55 de tari si teritorii, conform universetoday.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.