Social 29 Iulie 2014 16:12
Opt din zece femei isi editeaza fotografiile de vacanta inainte de a le publica pe retelele de socializare, astfel incat doar imaginile in care arata bine ajung sa fie impartasite cu prietenii, se arata intr-un nou studiu.

La acest studiu au participat 1.000 de femei si au fost analizate cinci dintre fotografiile din vacanta pe care le urasc cel mai mult.

Prima fotografie a fost aceea in care ele purtau un tricou scurt, care le facea vizibila grasimea din jurul abdomenului.

O alta fotografie de "cosmar" pentru femei este cea in care, din cauza blugilor prea stramti, se vad "colaceii". A treia fotografie este cea cu dubla barbie, iar cea de-a patra este cea in care apar cu bautura. De asemenea, cea de-a cincea fotografie care nu este pe placul femeilor este cea realizata imediat dupa ce au inotat, iar parul lor este ud si neingrijit.

Studiul a aratat ca 95% dintre persoane distribuie fotografii din vacanta pe retelele sociale, precum Facebook, Instagram si Twitter.

Totodata, 76% dintre femei s-au simtit "rusinate" dupa ce o prietena sau o ruda au distribuit o fotografie cu ele care lor nu le placea. De asemenea, 57% dintre ele le-au cerut prietenilor sau rudelor sa stearga fotografiile de pe site-uri precum Facebook, deoarece acestea erau nefavorabile. "Pentru ca arat prea grasa" este principala scuza pentru stergerea fotografiilor.

De asemenea, 82% dintre femei au recunoscut ca si-au editat fotografiile din vacanta si le-au sters pe cele care erau nefavorabile, chiar daca celelalte persoane din poze aratatu bine. 58% dintre femei sterg pozele facute de sotii sau iubitii lor pentru a se asigura ca doar cele mai magulitoare raman.

Pe de alta parte, 34% dintre femei folosesc filtre pe site-uri precum Instagram pentru a modifica pozele astfel incat sa arate bine, inainte de a le publica pe retelele de socializare si a le impartasi cu prietenii.

Totodata, un sfert dintre femei spun ca au fost inspirate sa-ti editeze pozele de vacanta, deoarece s-au simtit "intimidate" de fotografiile de pe plaja ale celebritatilor care arata foarte bine in costum de baie, precum Elle Macpherson si Gwyneth Paltrow.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.