Social 25 Iulie 2014 09:48
Cei 15 turisti romani care erau blocati joi in Cisiordania au ajuns in cursul serii la Tel Aviv, iar azi-noapte s-au imbarcat intr-o cursa Tarom.

Joi dupa-amiaza, MAE preciza, la solicitarea MEDIAFAX, ca mai multi turisti romani blocati in Cisiordania au refuzat sa se intoarca in Romania, urmand sa revina, in cursul serii de joi, in Turcia, unde se aflau in vacanta in momentul in care au decis sa faca o excursie in Israel.

”In continuarea demersurilor intreprinse de Ministerul roman al Afacerilor Externe in sprijinul celor 15 cetateni romani aflati in Cisiordania, va comunicam ca, pe tot parcursul acestei zile (joi - n.r.), grupul a fost asistat permanent de reprezentantii Ambasadei Romaniei la Tel Aviv si ai Oficiului de Reprezentare al Romaniei la Ramallah. Precizam ca reprezentantul Oficiului roman de la Ramallah s-a deplasat, de indata, la hotelul unde erau cazati cetatenii romani, unde a discutat cu acestia, dupa care i-a asistat pe tot parcursul zilei”, relateaza MAE intr-o noua informare.

Potrivit sursei citate, in jurul orei 18.00, reprezentantul roman al Oficiului din Ramallah a insotit grupul de 15 cetateni romani pe tot parcursul traseului din Cisiordania, pana la Aeroportul International din Tel Aviv. La sosirea grupului la Tel Aviv, consulul Ambasadei Romaniei la Tel Aviv s-a alaturat echipei consulare de la Ramallah si au asistat cetatenii romani, pe toata durata procedurii de inregistrare si de control al pasapoartelor.

Avand in vedere ca cei 15 cetateni romani aveau bilete pentru o cursa programata joi seara pe ruta Tel Aviv - Antalya, insa acest zbor nu a fost confirmat pana la ora 22.00, s-a identificat solutia de imbarcare la un zbor apartinand companiei Tarom, ce opera, in cursul noptii de joi spre vineri, pe ruta Tel Aviv
– Bucuresti. De altfel, toti cetatenii romani au solicitat sprijinul pentru imbarcarea cu destinatia Bucuresti. Astfel, in jurul orei 23.00, grupul a fost condus la portile de imbarcare de echipa consulara romana. Aeronava a decolat de la Tel Aviv, la ora 00.45 cu destinatia Bucuresti, precizeaza MAE.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.