Social 24 Iulie 2014 15:42
Codul galben de inundatii a fost prelungit pe rauri din 21 de judete, unde pana vineri dupa-amiaza se pot produce inundatii locale in urma scurgerilor pe versanti, a viiturilor si a cresterilor de debite.


Noua avertizare cod galben emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) intra in vigoare joi, la ora 13.00 si este valabila pana vineri, la ora 13.00, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit avertizarii, inundatii locale se pot produce pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur superior (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita-Nasaud), Timis superior, Barzava, Moravita (judetele Timis si Caras-Severin), Olt superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Prahova, Trotus (judetele Harghita si Bacau), Barlad (judetele Iasi si Vaslui), Jijia (judetele Botosani si Iasi), Prut, pe sectorul amonte de acumularea Stanca Costesti (judetul Botosani).

De asemenea, joi, intre orele 13.00 si 23.00, se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si paraie, precum si viituri rapide pe rauri mici din alte bazine hidrografice, situate in zonele de deal si munte din judetele Valcea, Arges, Dambovita, Buzau, Vrancea, Botosani, Iasi, Bacau, Neamt si Galati.

INHGA a precizat ca aceste fenomene se pot inregistra cu probabilitate si intensitate mai ridicate pe unele rauri mici din judetele Botosani, Iasi, Bacau si Neamt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.