Social 23 Iulie 2014 17:53
Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri, la propunerea procurorilor anticoruptie, arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Carabulea, pentru ca acesta ar fi luat legatura cu mai multi martori si a instalat la domiciliul sau un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Hotararea nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema, insa este executorie, astfel ca omul de afaceri va fi dus, din nou, in arest.

Propunerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva a lui Carabulea urma sa fie judecata la 4 august, insa termenul a fost devansat de instanta pentru ziua de miercuri, informeaza MEDIAFAX.

Ilie Carabulea, judecat alaturi de Dan-Radu Rusanu si Constantin Marzac in dosarul "Carpatica", a mai fost arestat preventiv, tot la propunerea DNA, masura fiind inlocuita ulterior cu arestul la domiciliu.

Potrivit DNA, noua propunere de arestare preventiva a fost formulata ca urmare a faptului ca, in intervalul 24 iunie - 5 iulie, Ilie Carabulea a incalcat "in mod repetat" obligatiile impuse de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) odata cu inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

ICCJ i-a interzis atunci omului de afaceri sa paraseasca imobilul in care locuieste fara permisiunea judecatorului de Camera preliminara si a instantei Curtii de Apel Bucuresti. In plus, el nu avea voie sa comunice cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.