Social 22 Iulie 2014 12:08
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi si vijelii pentru 27 de judete, unde incepand de marti seara pana miercuri seara vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si, izolat, caderi de grindina.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de marti, ora 18.00, pana miercuri, la ora 22.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Oltenia, Transilvania, nordul Moldovei si vestul Munteniei, precum si in zona de munte.

"Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, izolat, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 - 30 l/mp si izolat 50 - 60 l/mp", se arata in avertizare, scrie MEDIAFAX.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta si in partea de vest a teritoriului, iar in dupa-amiaza zilei de miercuri, si in sud-estul tarii, dar trecator si pe arii mai restranse, a precizat ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisa pentru judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Harghita, Covasna, Mures, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Dolj, Olt, Gorj, Teleorman, Valcea, Mehedinti si Caras-Severin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.