Social 18 Iulie 2014 14:59
Romanul aflat in avionul apartinand companiei Malaysian Airlines care s-a prabusit in estul Ucrainei era student in anul II la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj, el avand cetatenie romano-canadiana si fiind insotit de o alta studenta la UFM, cetatean strain.

Decanul Facultatii de Medicina a UMF Cluj, Anca Buzoianu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX ca profesorii universitatii sunt "ingroziti" de cele intamplate.

"In accidentul aviatic din Ucraina si-au pierdut viata, din nefericire, si doi studenti de la Facultatea de Medicina a UMF Cluj, anul II, sectia engleza. Este un tanar cu dubla cetatenie, romano-canadiana, si o studenta cu cetatenie straina. Suntem ingroziti de cele intamplate si ne pare rau ca a avut loc un astfel de eveniment", a spus Buzoianu.

Ea a refuzat sa faca alte declaratii si a spus ca membrii familiilor celor doi studenti au cerut discretie.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca, potrivit informatiilor de pana la acest moment, pe lista pasagerilor avionului apartinand companiei Malaysian Airlines care s-a prabusit in estul Ucrainei se afla si numele unui roman cu dubla cetatenie.

”In completarea informarii de presa transmisa in aceasta dimineata cu privire la tragedia aviatica din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca - urmare a verificarilor care continua, in vederea stabilirii identitatii tuturor pasagerilor - i-au fost furnizate noi informatii potrivit carora pe lista transmisa pana la acest moment de compania Malaysian Airlines se regaseste un cetatean care detine dubla cetatenie, inclusiv cetatenie romana", a informat MAE intr-un comunicat.

Conform sursei citate, familia acestuia a fost informata de autoritatile din tara de domiciliu, iar autoritatile romane au luat, de asemenea, legatura cu familia.

Familia victimei a precizat ca nu doreste, sub nicio forma, sa fie facute publice niciun fel de date personale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.