Social 16 Iulie 2014 18:24
Mircea Basescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial sa scape de inchisoare, ramane in arest, a decis, miercuri, Tribunalul Constanta, decizia nefiind definitiva.

Magistratii Tribunalului Constanta au respins ca nefondata solicitarea lui Mircea Basescu de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar, transmite MEDIAFAX.

Aceeasi decizie a fost luata de instanta si in cazul lui Marian Capatana. Hotararea Tribunalului Constanta in cazul lui Mircea Basescu si Marian Capatana nu este definitva, putand fi contestata in termen de 48 de ore la Curtea de Apel.

Miercuri dimineata, Mircea Basescu si Marian Capatana au fost dusi impreuna din arestul Politiei Capitalei, cu o duba, la Tribunalul Constanta.

Sedinta a durat aproximativ doua ore, iar la iesirea din Tribunal aparatorii lui Mircea Basescu au spus ca au sustinut in instanta ca inregistrarile existente la dosar nu sunt autentice. Avocatii au sustinut ca este vorba despre un ”viciu substantial” si din acest motiv apararea a solicitat inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a controlului judiciar.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata luni, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. Dosarul a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta in 14 iulie, iar primul termen de judecata a avut loc miercuri.

Inainte de a fi trimis in judecata, Mircea Basescu a formulat o cerere de revocare a masurii arestarii preventive, care trebuia sa se judece marti la Tribunalul Bucuresti. Instanta si-a declinat competenta de solutionare a cererii in favoarea Tribunalului Constanta, unde se judeca si dosarul in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta.

Cererea lui Mircea Basescu de revocare a masurii arestrarii preventive a fost luata in discutie tot miercuri de judecatorii Tribunalului Constanta.

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Mircea Basescu pentru trafic de influenta si pe Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.