Social 15 Iulie 2014 15:49
Optsprezece marinari romani si capitanul lor rus au ramas fara mancare si apa potabila, de doua saptamani, la bordul navei lor ajunse in portul Oshawa, in provincia canadiana Ontario, si sunt in greva din cauza salariilor neplatite,

Sindicatul international al marinarilor din Canada a declarat ca echipajul din Romania si capitanul rus nu a fost platiti din aprilie si ar fi fost lasati fara provizii de proprietarul navei, infomeaza MEDIAFAX.

Inspectorul Federatiei internationale a muncitorilor in transporturi Vince Giannopoulos a declarat ca nava a ajuns in apele canadiene in urma cu o luna venind din Europa si ca cei 19 marinari aflati la bord au fost "abandonati" fara mancare sau apa de doua saptamani.

Giannopoulos a declarat ca de cand au ajuns portul Oshawa, in urma cu o saptamana, marinarii sunt disperati si le cer pescarilor echipamente pentru a putea prinde peste, desi ulterior le-au fost furnizate provizii.

El sustine ca proprietarul navei are probleme financiare dar ca se desfasoara negocieri pentru ca acesta sa le plateasca salariile marinarilor si sa puna capat crizei.

Nici proprietarul navei, cu sediul in Germania, nici capitania portului Oshawa nu au putut fi contactati luni seara pentur a comenta situatia.

Giannopoulos, care se numara printre persoanele ce au mers la bordul navei, a declarat ca deocamdata situatia "arata bine" si ca echipajul si capitanul sunt in greva, refuzand sa descarce nava, inca de vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.