Social 11 Iulie 2014 14:12
Zeci de rauri din 30 de judete se afla, in intervalul vineri, ora 13.00 - sambata la ora 16.00, sub cod galben de inundatii, potrivit unei atentionari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Atentionarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb - cursuri superioare si mijlocii (judetele Cluj, Bihor, Hunedoara si Arad), Bega Veche, Bega superioara, Timis superior si mijllociu, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii Muresului inferior din judetele Hunedoara si Arad, Drincea, Desnatui, Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului din judetele Sibiu, Valcea, Gorj si Olt, Vedea-bazin superior amonte de statia hidrometrica Valeni si afluentii sai (judetele Arges, Olt si Teleorman), afluentii Argesului din judetele Arges, Dambovita si Giurgiu, afluentii Ialomitei din judetele Dambovita, Prahova si Ialomita, Buzau si afluentii sai din judetele Covasna si Buzau, Jijia (judetele Botosani si Iasi), transmite MEDIAFAX.

Potrivit hidrologilor, scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale, se pot produce si pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate in zonele de deal si munte din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri, se mai precizeaza in atentionare.
Vineri, pana la ora 21.00, raman sub avertizarea cod galben 28 de judete, a informat anterior Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.