Social 11 Iulie 2014 11:59
Dosarul pivind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare ramane la Curtea de Apel Bucuresti si va fi judecat in 4 august, dupa ce instanta suprema a respins, vineri, cererea lui Dan Voiculescu de stramutare a procesului la o alta instanta.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, astfel ca dosarul ICA va fi judecat in continuare la Curtea de Apel Bucuresti.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, arata in fata instantei ca exista suspiciunea ca impartialitatea judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti ar putea sa fie infranta de "presiunea mediatica fara precedent" care se face in acest caz. Avocatul a precizat ca nu sustine ca cei doi magistrati de la Curtea de Apel Bucuresti desemnati sa judece dosarul ICA ar fi lipsiti de impartialitate, dar ca pe parcursul judecarii ar putea sa-si modifice opiniile, din cauza acestei presiuni. Mateut a depus, inainte de inceperea dezbaterilor din acest dosar, aproximativ 300 de pagini cu articole de presa referitoare la judecata din dosarul ICA, transmite MEDIAFAX.

Dan Voiculescu a aratat in fata judecatorilor ca, "intr-un stat de drept, institutiile trebuie respectate".

"Din pacate, institutiile sunt confundate cu persoane, iar asta este motivul pentru care las la aprecierea dumneavoastra decizia ce o veti lua in acest dosar", a aratat Voiculescu.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a aratat ca mediatizarea excesiva nu este un motiv intemeiat, pentru ca dosarul ICA este unul vechi, procesul fiind judecat de ani de zile. Magistratul a precizat ca Voiculescu a determinat judecarea cazului la Tribunal si ulterior la Curtea de Apel Bucuresti, prin demisiile sale din Parlament.

Avocatii lui Dan Voiculescu au formulat cererea de stramutare a dosarului ICA dupa ce, la termenul din 1 iulie al procesului de la Curtea de Apel Bucuresti, au reclamat faptul ca noul presedinte al completului de judecata nu ar fi impartial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.