Social 10 Iulie 2014 16:17
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, daca va fi invitat la Ziua romilor, se va duce din nou, pentru ca in cele doua mandate a incercat o apropiere de aceasta minoritate.

Presedintele Traian Basescu s-a referit la prezenta sa, in 2009, la Ziua romilor de la Costesti, unde a fost prezent si Bercea Mondial.

"Sa stiti ca, daca anul acesta voi fi invitat, ma voi duce din nou, pentru ca in cele doua mandate chiar am incercat o apropiere, intr-o forma sau alta, mai mult sau mai putin inspirata, de aceasta minoritate care este, dupa parerea mea, mai mare decat minoritatea maghiara, in mod real", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat despre realizarea unui Pact pentru romi, Traian Basescu a spus ca nu mai are resursele necesare, dupa Pactul pentru educatie, sa declanseze dezbaterile pentru un astfel de document.

"Asta nu inseamna ca nu as incerca sa o fac, daca lideri ai comunitatii roma nu ar face din orice implicare a presedintelui in problema romilor o motivatie de a jigni", a comentat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.