Social 6 Iulie 2014 16:30
Afla cum va fi vremea luni si marti.

  • Luni
Cerul va fi de la variabil la senin, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si la inceputul noptii in zona de munte, unde pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si va cadea grindina. Astfel de fenomene se vor semnala si in Transilvania si Moldova, dar pe spatii restranse si la cote mai reduse. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 11 grade in estul Transilvaniei si 22 de grade in delta.

In Capitala

Vremea va fi calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de 31...32 de grade, iar cea minima va fi de 18...19 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca spre 16 grade.

  • Marti
Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii cu maxime termice ce se vor incadra intre 25 de grade in Delta Dunarii si 34 de grade in Campia de Vest si Lunca Dunarii. Dupa-amiaza, in vestul si sud-vestul teritoriului se va atinge starea de disconfort termic, indicele temperatura-umezeala atingand local pragul critic de 80. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele innorari, ploi de scurta durata si descarcari electrice local in zona de munte si pe arii restranse in centru si nord-est.

Din orele serii instabilitatea atmosferica se va accentua in special in jumatatea de vest a tarii, unde se vor semnala averse, ce vor avea izolat si caracter torential, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie. Pe spatii mici va cadea grindina si se vor inregistra cantitati de apa insemnate. Astfel de fenomene isi vor face aparitia si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse si la cote mai reduse. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.