Social 4 Iulie 2014 15:58
Dan Voiculescu a contestat masura controlului judiciar, luata de procurorii DNA in noul dosar in care este cercetat pentru santaj, dosarul urmand sa se judece in 8 iulie.

Dosarul a fost inregistrat vineri la Tribunalul Bucuresti, la o zi dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus ca Voiculescu sa fie cercetat sub control judiciar in noul dosar in care este acuzat de santaj, infoemeaza MEDIAFAX.

Dan Voiculescu a mers, vineri, la Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov, pentru a se stabili in ce zi se va prezenta saptamanal la IPJ, in cadrul controlului judiciar.

Dan Voiculescu a fost audiat joi la DNA intr-un nou dosar in care este cercetat pentru santaj, dupa ce ar fi amenintat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei incheind cu trusturile sale de presa contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, incepand din 3 iulie, fata de Dan Voiculescu, pentru "santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial (sapte acte materiale)".

Potrivit ordonantei de dispunere a controlului judiciar, Voiculescu "a amenintat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa (Intact - n.r.) pe care, in fapt, il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.