Social 4 Iulie 2014 12:35
Fostul presedinte al CJ Arges Constantin Nicolescu a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, la noua ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de fraudare de fonduri europene pentru reconstructia a doua poduri, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a mai decis in cazul lui Constnatin Nicolescu interzicerea unor drepturi pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei cu inchisoarea.

In acelasi dosar, Grigore Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti, a fost condamnat la cinci ani si doua luni de inchisoare cu executare, transmite MEDIAFAX.

In 24 februarie, prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a semnat ordinul privind incetarea mandatului lui Nicolescu, dupa ce instanta suprema a decis definitiv ca acesta a fost in conflict de interese.

Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges la data faptelor, a fost trimis in judecata in februarie 2013, pentru fraudarea de fonduri europene destinate reconstructiei a doua poduri despre care CJ a atestat nereal ca fusesera afectate de inundatiile din primavara si vara anului 2005.

Nicolescu este judecat alaturi de alte zece persoane, printre care si angajati ai CJ Arges, pentru o frauda de 1,2 milioane de euro.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Pitesti l-au acuzat pe Constantin Nicolescu de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, abuz in serviciu contra intereselor publice, luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals intelectual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.