Social 4 Iulie 2014 12:22
Parchetul Tribunalului Bucuresti a inceput, in iulie, urmarirea penala fata de 13 persoane suspectate de evaziune fiscala in cazul Medas.

In acest dosar, procurorii si politistii bucuresteni au facut, vineri, 76 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Teleorman, Giurgiu si Dambovita, la domiciliile unor persoane si la sediile unor societati, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti, conform MEDIAFAX.

Anchetatorii au stabilit, din probele administrate, ca suspectii, prin folosirea mai multor societati comerciale, au construit un circuit de operatiuni comerciale nereale prin care au obtinut rambursari de TVA.

"Astfel, suspectii au achizitionat terenuri de la persoane fizice sau juridice pe care ulterior le-au revandut fictiv in interiorul grupului de societati comerciale controlate, in interval de trei luni, la preturi supraevaluate de circa 100 de ori (pretul nefiind achitat in realitate), singurul scop al operatiunilor fiind acela de a genera TVA rambursabil", a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Totodata, suspectii ar fi inregistrat in documentele contabile operatiuni comerciale fictive pentru a diminua baza impozabila si a crea scriptic o justificare pentru transferurile de capital intre societatile comerciale din grupul de firme controlat si pentru a deduce TVA colectata din vanzarea succesiva a terenurilor.

Prejudiciul produs bugetului de stat din rambursari ilicite de TVA se ridica la aproximativ 162 milioane de lei. Totodata, prejudiciul produs bugetului de stat prin inregistrarea in contabilitate a unor achizitii fictive a fost estimat la aproximativ 160 de milioane de lei.

Perchezitiile au fost facute la 63 de adrese din Bucuresti si la 13 din judetele Ilfov, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu si Ialomita, persoanele suspectate urmand sa fie duse la audieri, a precizat Politia Capitalei.

Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX ca perchezitiile sunt facute la zeci de clinici Medas.

Citeste si:
VIDEO Momentul ciocnirii celor două trenuri în Grecia, cu peste 160...
VIDEO Momentul ciocnirii...

Conform surselor citate, ancheta in cazul clinicilor Medas vizeaza achizitii de echipamente medicale si cumpararea de terenuri si revanzarea acestora.

Activitatile au fost desfasurate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.