Social 3 Iulie 2014 16:20
Judecatoria Sectorului 1 a decis ca omul de afaceri Dinu Patriciu trebuie sa achite o taxa de timbru de peste 36,5 milioane de lei, in procesul de partaj.

Instanta Judecatoriei Sectorului 1 a dispus, miercuri, acordarea ajutorului public judiciar in favoarea lui Dinu Patriciu sub forma esalonarii taxei de timbru, in valoare de 36.554.324,625 de lei, in transe de cate 1.000 de lei lunar, informeaza MEDIAFAX.

Banii vor fi achitati timp de 48 de luni, cu incepere din octombrie 2013. Diferenta de bani, respectiv 36.506.324,625 de lei, va fi achitata de omul de afaceri in cel mult un an de la momentul finalizarii procesului de partaj, potrivit deciziei instantei, care este irevocabila.

In 29 octombrie 2013, Judecatoria Sectorului 1 a decis ca sotia omului de afaceri, Dana Patriciu, sa achite o taxa de timbru de aproape 76 de milioane de lei, tot esalonat, cate 1.000 de lei lunar timp de 48 de luni, iar diferenta de 75.852.000 de lei, la momentul finalizarii executarii hotararii judecatoresti ce va fi pronuntata in cauza, dar nu mai tarziu de un an de la data ramanerii irevocabile a deciziei.

Intre timp, Dinu Patriciu a depus o cerere reconventionala in cadrul procesului de partaj, astfel ca este obligat sa achite taxa de timbru.

In dosarul de la Judecatoria Sectorului 1, sotia omului de afaceri Dinu Patriciu solicita partajarea averii si o jumatate din totalul acesteia.

In paralel, la Judecatoria Buftea se judeca procesul de divort al sotilor Patriciu. Judecatoria Buftea a decis, in 26 iunie, ca omul de afaceri Dinu Patriciu ramane casatorit cu Dana Patriciu, dupa ce instanta a admis o cerere prin care aceasta reclama faptul ca sotul sau nu a sustinut cererea de divort. Decizia instantei nu este definitiva.

"Admite exceptia respingerii ca nesustinuta a cererii de divort formulata de reclamantul parat, invocate de parata reclamanta. Respinge cererea reclamantului parat ca nesustinuta", se arata in decizia din 26 iunie a Judecatoriei Buftea.

Citeste si:
CAB: Interceptarea convorbirilor lui Patriciu a fost legala
CAB: Interceptarea...

Concret, omul de afaceri nu si-a sustinut in fata instantei motivele de divort, astfel ca solicitarea lui a fost respinsa.

Instanta Judecatoriei Buftea a mai decis ca din 24 septembrie sa inceapa judecarea cererii reconventionale formulate de Dana Patriciu. In cadrul procesului de divort intentat de omul de afaceri, Dana Patriciu a ridicat anumite pretentii referitoare la cererea de separare.

Cererea reconventionala este mijlocul procedural prin care paratul dintr-un proces formuleaza pretentii proprii impotriva reclamantului. Potrivit legii, paratul poate face cerere reconventionala daca are pretentii in legatura cu cererea reclamantului.

Divortul cerut de Dinu Patriciu a fost intentat in februarie 2013 la Judecatoria Sectorului 1 si a avut 14 termene pana cand a fost mutat la Buftea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.