Social 3 Iulie 2014 09:32
Doi experti tehnici suspectati ca au falsificat rapoarte de expertiza judiciara pentru a scapa de inchisoare inculpati in dosare care vizau trafic cu locomotive cu abur din tezaurul Romaniei au fost retinuti pentru marturie mincinoasa si fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri seara, de Parchetul Judecatoriei Deva, procurorii au coordonat, cu o zi in urma, trei perchezitii in Bucuresti si Slobozia, la locuintele a doua persoane, Serban Lacriteanu Georgescu si Rasvan Ciuca, suspectate intr-un dosar penal in care se fac cercetari pentru marturie mincinoasa si fals intelectual, informeaza MEDIAFAX.

Conform sursei citate, in urma perchezitiilor au fost ridicate aproximativ 450 de placi de identificare ale unor locomotive si vagoane de epoca susceptibile ca fac parte din patrimoniul cultural national, unele dintre acestea fiind sustrase de pe locomotive cu abur clasate in Tezaurul Romaniei, precum si documente din arhiva Ministerului Transporturilor.

Cele doua persoane sunt suspectate ca in timpul procesului, la recurs, au facut noi expertize judiciare cu privire la bunurile care au facut obiectul unui dosar de trafic cu bunuri de importanta tehnica, respectiv sase locomotive cu abur si un locomobil. In calitate de experti, cei doi suspecti au intocmit rapoartele de expertiza, atestand fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului, astfel ca decizia asupra nevinovatiei inculpatilor s-a luat, in principal, avind la baza concluziile acestor expertize.

Cei doi suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore.

Comisia Nationala a Muzeelor si Colectiilor din cadrul Ministerului Culturii a propus retragerea atestatului de expert pentru cei doi suspecti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.