Social 2 Iulie 2014 12:03
Cei opt barbati care, in 2011, au vrut sa-l omoare pe Dumitru "Puiu" Mironescu au fost condamnati definitiv la pedepse cu executare.

In dosarul cunoscut ca "Bariera" au fost trimisi in judecata, in aprilie 2012, Adrian Marin Botez, Catalin Bogdan Rusu, Constantin Manea, Vladut Romeo Zimbrean Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Dorin Pavaluca, Constantin Catalin Craciun si Claudiu Laurentiu Pavaluca, acuzati ca l-au atacat pe Mironescu, in Bacau, cu bate si rangi, informeaza MEDIAFAX.

In 15 februarie 2013, Tribunalul Bacau l-a condamnat pe Botez la zece ani de inchisoare, aceeasi pedeapsa fiind dispusa in cazul lui Claudiu Laurentiu Pavaluca. Ceilalti sase inculpati au primit pedepse de opt ani de inchisoare cu executare.

Totodata, cei opt inculpati au fost obligati sa ii plateasca lui Dumitru Mironescu, in solidar, 100.000 de lei drept daune morale si cheltuielile de spitalizare.

Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bacau, care, in 13 septembrie 2013, a majorat pedeapsa lui Adrian Marin Botez la 12 ani de inchisoare. In cazul altor cinci inculpati, pedeapsa a fost majorata tot cu doi ani, pentru un altul, cu un an, iar pentru cel de-al optulea a fost micsorata cu un an.

Claudiu Laurentiu Pavaluca, Catalin Bogdan Rusu, Constantin Manea, Vladut Romeo Zimbrean Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Dorin Pavaluca si Constantin Catalin Craciun sunt, in prezent, incarcerati, la termenul din 8 aprilie instanta suprema mentinand masura arestarii preventive in cazul acestora.

Adrian Marin Botez era dat in urmarire nationala din mai 2011. Acesta a fost prins in apropierea instantei supreme, in luna mai, chiar in ziua cand se judeca dosarul sau de tentativa de omor.

Dumitru "Puiu" Mironescu este cel care, potrivit anchetatorilor, a comandat asasinarea fratilor Mararu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.