Social 1 Iulie 2014 09:59
Saptesprezece judete din nordul, estul si centrul tarii sunt marti, pana la ora 21.00, sub avertizare cod galben, in aceste zone fiind anuntate ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina.

Avertizarea a intrat in vigoare la ora 09.00 si este valabila pana la ora 21.00, in judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui si izolat in Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, in nordul, nord-estul si local in centrul tarii vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata, averse ce vor avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina.

In judetele avertizate cu cod galben, cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 40 de litri pe metru patrat.

Astfel de manifestari vor fi posibile si in partea de sud-est a teritoriului, dar pe arii mai restranse, a precizat ANM.

De luni, ora 20.00, pana marti, la ora 09.00, au fost sub avertizare cod galben de ploi si vijelii 22 de judete din jumatatea de vest a tarii, respectiv Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Alba, Bihor, Cluj, Mures, Harghita, Bistrita-Nasaud, Maramures, Salaj, Satu Mare si Dambovita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.