Social 26 Iunie 2014 17:18
Dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care unul dintre inculpati este Dan Voiculescu, a fost repartizat unui nou complet de judecata.

Repartizarea dosarului la un alt complet a fost necesara dupa ce presedintele completului initial, Stan Mustata, a fost arestat pentru trafic de influenta, iar celelalalt membru, Florica Duta, s-a pensionat.

Noii membri ai completului, care vor judeca dosarul incepand din 1 iulie, au promovat de curand de la Tribunalul Bucuresti la Curtea de Apel din Capitala.

Camelia Bogdan a judecat, printre altele, dosarul de favorizare a lui Nicolae Popa, in care a fost condamnat Sorin Ovidiu Vantu, iar Mihai Alexandru Mihalcea a respins o cerere de eliberare conditionata a aceluiasi om de afaceri, pe motiv ca acesta "nu a facut eforturi deosebite pe calea reeducarii sale si nici nu a incercat sa se remarce intr-un mod deosebit".

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul de eliberare din functie, prin pensionare, a judecatorului Florica Duta, de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce membrii Consiliului Superior al Magistraturii au luat act, in 18 iunie, de cererea magistratului.

Judecatorul Florica Duta facea parte, alaturi de Stan Mustata, din completul de la Curtea de Apel Bucuresti care a primit spre solutionare dosarul in care Dan Voiculescu si alti 12 inculpati din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari alimentare au contestat condamnarile primite la Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.