Social 26 Iunie 2014 12:51
Un lot de peste 11.000 de litri a fost retras de la comercializare dupa ce Protectia Consumatorilor Prahova a descoperit in componenta ei bacterii coliforme.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii joi de Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Prahova, comisarii acestei institutii au facut, in perioada 26 mai – 18 iunie, controale la mai multi agenti economici din judet pentru verificarea modului in care este respectata legislatia privind comercializarea apelor minerale naturale, iar in urma verificarilor mii de litri de apa au fost fie opriti temporar de la vanzare, fie retrasi definitiv de pe rafturile magazinelor, intrucat apa nu este buna pentru consumul uman, informeaza MEDIAFAX.

Cea mai grava deficienta constatata in urma acestui control a fost la un lot de apa de izvor din care autoritatile au prelevat probe, analizele de laborator aratand prezenta de bacterii coliforme.

Intregul lot de 11.790 de litri de apa a fost retras definitiv de la comercializare in urma rezultatului analizelor.

La acelasi control, comisarii de la Protectia Consumatorilor Prahova au oprit temporar de la comercializare 363.901 de litri de apa in valoare totala de 130.260 de lei, pentru diverse deficiente. Astfel, a fost descoperita apa minerala imbuteliata si scoasa la vanzare in conditiile in care fusese exploatata din surse neautorizate, a fost depistata la comercializare apa de izvor sub denumiri diferite provenind de la aceleasi surse, fapt care contravine prevederilor legale in vigoare si s-a constatat nerespectarea conditiilor de depozitare prescrise de producator, depistandu-se ape minerale depozitate in spatii exterioare deschise, sub actiunea directa a razelor soarelui.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate de comisarii de la Protectia Consumatorilor Prahova in urma acestui control este de 152.100 de lei.

Citeste si:
Clopote inteligente de zeci de mii de euro la o biserică din Prahova
Clopote inteligente de zeci...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.