Social 25 Iunie 2014 14:43
Rauri din 18 judete din Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea vor fi sub cod galben de inundatii de miercuri.

Potrivit INHGA, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, informeaza MEDIAFAX.

Astfel, vor fi sub cod galben raurile din bazinele hidrografice: Bega superioara, Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea, Desnatui, Jiu superior si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj), afluentii Oltului (judetele Sibiu, Valcea si Gorj), Arges superior si afluentii sai (judetele Arges si Dambovita), Trotus superior si afluentii sai (judetele Harghita si Bacau), Barlad (judetele Vaslui, Galati si Iasi), Jijia (judetele Botosani si Iasi) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

INHGA mai atrage atentia ca scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie si viituri rapide pe rauri mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si in alte bazine hidrografice, situate in zonele de deal si munte, din judetele Arad, Alba, Hunedoara, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Dambovita, Prahova, Bistrita-Nasaud, Suceava si Neamt. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.