Social 24 Iunie 2014 15:23
Atentionarea de cod galben de furtuna, emisa luni de meteorologi pentru 29 de judete din nordul, vestul si centrul tarii, valabila marti intre 3.00 si 23.00, este valabila, de la ora 14.00, pentru 25 de judete, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Astfel, raman sub atentionare, pana la ora 23.00, Maramures, Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Timis, Sibiu, Brasov, Harghita, Covasna, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt si Iasi, cuprinse si in atentionarea de luni, la care se adauga, de la ora 14.00 - Braila, Tulcea, Galati si Vaslui.

Toate cele 25 de judete sunt sub cod galben de furtuna pana la ora 23.00.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata indeosebi in regiunile estice, centrale si in zona de munte. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 l/mp si izolat 50 - 60 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica se pot semnala si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse.

In a doua parte a zilei de miercuri si in noaptea de miercuri spre joi vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va emite un nou mesaj de atentionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.