Social 20 Iunie 2014 10:53
Mai multe locuinte au fost inundate si aproape zece kilometri de drumuri au fost afectati de ploile abundente din ultimile 24 de ore in Constanta.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta, cele mai afectate zone din judet au fost comunele Ion Corvin (sat Brebeni), unde cantitatile de apa inregistrate au fost de 92 l/mp, Adamclisi - 80,2 l/mp, Deleni - 60 l/mp, Albesti - 64 l/mp si municipiul Mangalia, cu 31 l/mp.

De asemenea, vantul a suflat cu intensificari temporare, atingand in rafala si 94 Km/h, informeaza MEDIAFAX.

In urma precipitatilor torentiale,zece case au fost inundate in satul Zorile, din comuna Adamclisi, trei case in Mangalia si cate una in comuna Limanu, satul Sipote din comuna Deleni si satul Vartop din comuna Albesti. Totodata, o gospodarie din Limanu a fost inundata si 70 de hectare de islaz din satul Zorile au fost afectate de inundatii. La acestea se adauga aproape zece kilometri de drumuri afectati in localitatile Adamclisi, Abrud, Urluia si Zorile.

Echipele Detasamentului de pompieri Medgidia s-au deplasat in Sipote si in Zorile, unde au intervenit in sprijinul populatiei pentru scoaterea apei din gospodarii, iar o echipa a Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral (ABADL) se afla in satul Brebeni, de pe raza comunei Ion Corvin, unde monitorizeaza evolutia cursului de apa Valea Mare.

Totodata, lucrarile hidrotehnice cu rol de aparare din administrarea ABADL sunt supravegheate in permanenta.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis o avertizare de Cod Portocaliu de precipitatii, in intervalul 19 iunie, ora 21.00 - 20 iunie, ora 15.00 pentru judetul Constanta, care se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 35 - 50 l/mp.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.