Social 19 Iunie 2014 09:39
Mircea Basescu spune ca presedintele Traian Basescu nu are "niciun fel de legatura" cu relatia sa cu membrii familiei Anghel.

Intr-un comunicat de presa, Mircea Basescu arata ca presedintele Traian Basescu nu are nicio legatura cu cazul presupusului santaj, iar atragerea sa in acest "scandal mediatic nu are niciun suport real".

"In primul rand semnalez faptul ca atragerea Institutiei Prezidentiale si a presedintelui Romaniei in acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu are niciun fel de legatura cu relatia mea cu membrii familiei Anghel. Mentionarea numelui lui Traian Basescu in dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a facut in sensul concluzionat in cuprinsul emisiunii de televiziune. Am mentionat ca presedintele stie de cazul lui Anghel Sandu in conditiile in care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situatia sa fiind de notorietate. Este regretabil ca se incearca denigrarea Institutiei Prezidentiale in conditiile in care presedintele Romaniei, prin activitatea sa din ultimii ani, a incercat si a reusit sa faca Justitia sa poata functiona in Romania", spune Mircea Basescu, conform MEDIAFAX.

El mai spune ca pe parcursul cercetarii acestui dosar nu va beveficia de avantajul de a fi fratele lui Traian Basescu.

"Cu privire la presupusele fapte de coruptie de care sunt acuzat, Justitia isi va spune cuvantul, fara a beneficia de avantajul de a fi fratele presedintelui Romaniei", precizeaza Mircea Basescu.

Mircea Basescu sustine ca imaginile video difuzate de postul Antena 3 sunt scoase din context, iar inregistrarile ar sprijini starea de fapte prezentata de el in plangerea penala pentru santaj.

"In al doilea rand vreau sa precizez ca toate imaginile video difuzate de postul Antena 3 vin si sustin starea de fapt prezentata chiar de mine in cuprinsul plangerii penale pentru santaj si in cuprinsul declaratiei pe care am dat-o in fata procurorului DNA. Sumele de bani respective sunt mentionate in referire la momentul restituirii acestora de catre Marian Capatana membrilor familiei Anghel, care a avut loc in prezenta mea, in biroul meu din Portul Constanta. Nu pot sa nu observ ca secventele difuzate sunt scoase din context si puse in asemenea ordine in scopul de a da impresia ca exista o legatura de cauzalitate intre discutiile care privesc banii si discutiile referitoare la dosarul lui Anghel Sandu. Fac precizarea ca aceste imagini trebuie analizate in integralitate si coroborate cu toate celelalte probe aflate in dosarul de santaj. Astfel, din interceptarea realizata de procurorii si ofiterii DGA a discutiilor purtate intre mine, membrii familiei Anghel si Marian Capatana rezulta fara echivoc natura relatiilor dintre parti. Certitudinea este ca Marian Capatana a imprumutat o suma de bani de la familia Anghel pe care umeaza sa o restituie si cel mai important este ca eu nu am solicitat si nici nu a primit nicio suma de bani", sustine Mircea Basescu in comunicatul de presa.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

El spune ca a solicitat DNA Constanta comunicarea plangerii penale depuse de Florin Anghel si a probelor ce insotesc aceasta plangere.

"Dupa ce vom primii aceste inregistrari in integralitatea lor vom putea face alte precizari cu privire la temeinicia lor", se arata in incheierea comunicatului.

Antena 3 a facut publice, miercuri seara, inregistrari audio-video din care rezulta ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare si ca seful statului ar fi stiut despre acest demers.

Inregistrarile au fost difuzate in prezenta lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat ca familia acestuia a decis sa le faca publice in contextul unor "suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta" legata de plangerea pe numele lui Mircea Basescu, pentru un presupus trafic de influenta.

Citeste si:
Feli Donose are un nou iubit după despărțirea de tatăl fiicei sale:...
Feli Donose are un nou iubit...

Astfel, pe post au fost prezentate mai multe inregistrari audio ale unor discutii ce ar fi fost purtate, potrivit realizatorului emisiunii si celor care le-au pus la dispozitie, de Mircea Basescu si Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care le-ar fi inregistrat pe ascuns. Inregistrarile audio au fost prezentate impreuna cu imagini filmate intr-un birou, in care aparea fratele presedintelui, discutand cu o persoana ce parea ca inregistreaza conversatia, cu telefonul mobil sau cu o camera ascunsa, si nu apare in filmare.

Materielele audio-video au fost prezentate in sase secvente distincte, intre care realizatorul emisiunii si invitatii sai au subliniat ca acestea ar releva acuzatia de trafic de influenta adusa de Florin Anghel lui Mircea Basescu. Discutiile au fost atribuite, potrivit relatarilor din emisiune, lui Florin Anghel si Mircea Basescu, astfel ca in transcriptul lor, prezentat mai jos, interlocutorilor le sunt atribuite aceste nume.

Citeste si:
Mircea Basescu, implicat intr-un accident in Constanta. Doua femei...
Mircea Basescu, implicat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.