Social 16 Iunie 2014 16:53
Procurorii DNA fac, luni, perchezitii la 20 de adrese din Bucuresti, printre care si la Ministerul Sanatatii, Spitalul Cantacuzino si Asociatia de Neonatologie, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost savarsite de functionari publici, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe.

externe.

Potrivit surselor citate, perchezitiile in acest dosar vizeaza si achizitii pentru programul de neonatologie.

Functionari si medici ar fi dat preferential contracte unei firme olandeze

Functionari publici si medici care au facut parte din comisii de atribuire a unor contracte ar fi dat preferential contracte finantate din fonduri de la BM si BEI unei firme olandeze din domeniu medical, care in schimb ar fi oferit bunuri si servicii, potrivit unor surse judiciare.

Surse judiciare au declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac perchezitii la Ministerul Sanatatii, la Asociatia de Neonatologie, precum si la spitalele Polizu, Cantacuzino si C.C. Iliescu.

Potrivit surselor citate, ancheta DNA este facuta in colaborare cu autoritati din Marea Britanie si Olanda si vizeaza modul in care o firma olandeza din domeniul medical ar fi oferit bunuri si servicii unor functionari publici, pentru atribuirea de contracte.

In ancheta DNA ar fi vizati mai multi functionari publici, dar si "medici de renume" care au facut parte din comisii de atribuire a unor contracte". Medicii ar fi fost cooptati in comisiile de licitatii "pentru a da greutate deciziilor care se luau", au mai spus sursele citate.

Reprezentantii acelor comisii ar fi atribuit preferential unei firme olandeze contracte de prestari servicii in domeniul medical, iar apoi medicii si functionarii ar fi fost "recompensati cu bunuri si servicii" de catre societate, potrivit acelorasi surse.

Contractele vizau programe finantate cu bani de la Banca Mondiala si de la Banca Europeana de Investitii, au mai aratat sursele judiciare.

Acestea nu au mentionat cate persoane sunt vizate in acest caz, dar au precizat ca audierile nu vor avea loc luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.