Social 16 Iunie 2014 13:56
Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca, in perioada in care a fost primar al municipiului Pascani, a incheiat noua acte cu firme al caror reprezentant era fiul sau, unul vizand concesionarea unui teren la un pret subevaluat.

Decizia de condamnare a lui Grigore Craciunescu a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a dispus si interzicerea unor drepturi, printre care dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia de primar ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii, pe o durata de 10 ani, citat de MEDIAFAX.

Decizia instantei supreme nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Completul de cinci judecatori de la ICCJ.

Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justiti, in octombrie 2013.

Potrivit rechizitoriului anchetatorilor, Grigore Craciunescu, in calitate de primar al municipiului Pascani, a perfectat noua acte juridice cu societati comerciale al caror reprezentant legal era fiul sau, "realizandu-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp". Grigore Craciunescu a activat intr-una dintre aceste firme pana la momentul dobandirii calitatii de primar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.