Social 14 Iunie 2014 14:30
Directia de Sanatate Publica Neamt a inceput o ancheta in cazul unei fetite de 13 ani din comuna Vanatori, care a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Fetei de 13 ani din comuna Vanatori din judetul Neamt i s-a facut rau duminica trecuta, de Rusalii, in ziua in care a implinit 13 ani, dupa ce cu o zi inainte fusese la iarba verde. Fata a fost dusa cu o ambulanta la Spitalul Judetean din Piatra Neamt, unde a ajuns cu febra foarte mare si cu dureri acute de cap.

Primul diagnostic al medicilor a fost meningita, iar dupa ce in timpul zilei starea sa de sanatate s-a agravat, acesteia i s-a facut o tomografie in urma careia i-a fost descoperit un hematom cranian, fiind suspectata o tumora. Marti, fata a fost transferata in coma la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, unde diagnosticul a fost infirmat si a fost transferata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, unde a murit miercuri dimineata.

Initial, medicii de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi au considerat ca fata a murit din cauza unei septicemii, insa in urma rezultatelor analizelor efectuate in laborator au determinat ca aceasta suferea de meningo-encefalita.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Neamt au inceput o ancheta in acest caz pentru a stabili de unde a contractat fata boala, insa spun ca este posibil ca aceasta sa nu poata avansa pentru ca parintii fetei nu au vrut sa fie facuta autopsie, iar eleva de 13 ani va fi inmormantata sambata.

"Medicii de la Iasi ne-au comunicat drept cauza a decesului meningo-encefalita, dar in lipsa autopsiei nu s-a putut stabili daca a fost vorba despre o meningita virala sau una bacteriana. In lipsa autopsiei este greu de precizat si care au fost cauzele declansarii bolii si evolutiei sale fulminante. Nu orice raceala se transforma in meningita si nu orice meningita evolueaza atit de brusc si grav, cu rezultat final decesul. In momentul efectuarii testelor, in timp ce fetita era in spital, nu a fost depistat nici un meningococ sau pneumococ care ar fi trebuit sa se regaseasca in caz de meningita. Este primul caz de acest gen din 2014 si ramane un mister ce a declansat boala si ce a facut-o atit de agresiva“, a declarat medicul Roxana Pipirigeanu, seful Serviciului Epidemiologic din cadrul DSP Neamt.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Reprezentantii DSP au precizat ca la Scoala Gimnaziala "Arhimandrit Chiriac Nicolau" din Vanatori, unde fata era eleva in clasa a VI-a, s-a realizat o dezinfectie completa si copiii au fost testati inca de la inceputul saptamanii trecute, fara insa a se identifica vreun caz similar.

Reprezentantii scolii au declarat presei locale ca fata venise racita mai multe zile la rand in saptamana premergatoare decesului acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.