Social 13 Iunie 2014 17:07
Fostul presedinte al CCIR, Mihail Vlasov, a declarat, vineri, ca procurorii spun "numai imbecilitati" in dosarul in care il acuza de trafic de influenta, el adaugand ca in rechizitoriu s-au spus "numai minciuni" si ca Parchetul nu are legatura cu justitia.

"Nu am primit niciodata bani mita. Niciodata. (...) Nu e vorba de mita, e vorba de trafic de influenta. (...) Procurorii spun numai imbecilitati in dosarul meu. Parchetul nu are legatura cu justitia. Parchetul este o chestiune de instrumentare a cauzelor penale, parte din procedura", a declarat Vlasov, vineri la iesirea din Tribunalul Bucuresti, unde a fost audiat intr-un alt dosar, respectiv cel al clanurilor Caran si Duduianu, transmite MEDIAFAX.

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a mai afirmat ca in dosarul sau nu s-a realizat niciodata un flagrant, iar in rechizitoriu procurorii au spus "numai minciuni", care se vor putea proba la un moment dat.

Pe de alta parte, Vlasov a spus ca ii era mai bine in perioada in care era arestat preventiv decat acum, cand se afla in arest la domiciliu.

"Nu este mai bine (in arest la domiciliu - n.r.). Arestul la domiciliu este o forma perversa de arest, era mai bine in arest preventiv. Este ca si cum, daca iti plac dulciurile, te trimit intr-o cofetarie, te lasa acolo si iti interzic sa le mananci", a explicat Vlasov.

El a mai tinut sa sublinieze ca nu sfideaza justitia. "Am fost judecator, nu sfidez justitia. Sunt judecatori care pot gresi, dar justitia nu greseste", a spus Mihail Vlasov.

In 9 aprilie, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din functia de presedinte al CCIR, a fost trimis in judecata, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care a fost prins in flagrant primind 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Curtea de Apel Bucuresti a constatat, la 11 aprilie, ca este legala si temeinica masura arestului preventiv in cazul lui Vlasov. Decizia a fost contestata la instanta suprema, care a decis ulterior, definitiv, ca presedintele suspendat al CCIR sa fie judecat in arest la domiciliu. Mihail Vlasov era in arest preventiv din 19 martie.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.