Social 13 Iunie 2014 15:44
Un elev din Capitala a fost eliminat din bacalaureat la proba orala de limba romana, dupa ce a fost prins avand la el un telefon mobil, si nu va mai putea da examenul in urmatoarele doua sesiuni.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au precizat, pentru MEDIAFAX, ca acesta este singurul caz de candidat eliminat in Capitala la proba orala de limba romana din aceasta sesiune.

Potrivit metodologiei de organizare a bacalaureatului, se interzice candidatilor sa intre in sala cu orice fel de lucrari - manuale, dictionare, notite, insemnari etc. - care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea acestei dispozitii duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Candidatii care au fost eliminati de la o proba, pentru frauda sau tentativa de frauda, nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati eliminati din examen, fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii sau a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. "Se considera ca acesti candidati nu au promovat examenul de
bacalaureat. (...) Candidatii care au fost eliminati de la o proba, pentru frauda sau tentativa de frauda, nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Acestia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme in a treia sesiune dupa cea in timpul careia au fost eliminati", mai prevede metodologia.

Proba orala de limba romana - la care s-au inscris, la nivel national, 131.254 de absolventi, dintre care 1.413 din promotiile anterioare - a fost sustinuta marti, miercuri si joi.

In perioada 16-20 iunie, 121.446 de absolventi vor sustine proba de evaluare a competentelor digitale. Dintre acestia, 119.757 au absolvit liceul in acest an, iar 1.689 sunt din promotiile anterioare.

Probele orale vor continua in perioada 23-27 iunie cu testarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Conform datelor Ministerului Educatiei, 123.689 de absolventi sunt asteptati sa sustina proba, dintre care 122.072 din promotia curenta si 1.617 din promotiile anterioare. Cei mai multi candidati s-au inscris la proba de limba engleza, respectiv 107.194, alti 14.198 la limba franceza, 1.087 la limba germana, 139 la limba rusa, 682 la limba spaniola, 20 la limba portugheza, 357 la limba italiana, un candidat la limba ebraica, noua la limba japoneza si alti doi la limba turca.

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Probele scrise ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat vor incepe luni 30 iunie, cu limba si literatura romana si vor continua pe 1 iulie cu proba la limba si literatura materna, pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului si pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele de la probele scrise vor fi afisate in 7 iulie, pana in ora 12.00 si in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatii, intre orele 12.00 si 16.00.

Contestatiile vor fi solutionate in perioada 8-10 iulie, iar in 11 iulie vor fi afisate rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalaureatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.