Social 12 Iunie 2014 15:34
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, spune ca la Metrorex nu poate fi vorba de un conflict de munca, asa cum este acesta definit de cadrul legal, pentru ca angajatii companiei sunt sub aplicabilitatea unui contract colectiv de munca care nu a fost incalcat.

Ministrul delegat Aurelia Cristea solicita liderilor din sindicatul Metrorex sa respecte prevederile legale aflate in vigoare si care reglementeaza posibilitatea de crestere a salariilor in companiile de stat.

"In acest moment, societatea Metrorex nu indeplineste criteriile de profitabilitate si productivitate care sa permita posibilitatea legala de crestere a salariilor, fapt confirmat in luna mai si de catre Ministerul Finantelor Publice. Angajatii companiei sunt in acest moment sub aplicabilitatea unui contract colectiv de munca, si acesta nu este incalcat. Ceea ce inseamna ca nu avem, de fapt, un conflict de munca", arata joi ministrul delegat, intr-un comunicat de presa, scrie MEDIAFAX.

Aurelia Cristea a explicat ca Metrorex functioneaza in pierdere, in timp ce una dintre cerintele legale necesare pentru cresterea salariilor este tocmai profitabilitatea companiei.

"Revendicarile semnalate de catre sindicalistii Metrorex au fost discutate in cadrul unei intalniri cu Departamentul de Dialog Social si doresc sa-i asigur pe toti angajatii companiei ca tratam cu cea mai mare seriozitate toate cazurile aduse in atentia noastra. Departamentul de Dialog Social a facut si demersurile necesare pentru a facilita o intalnire de lucru intre Ministerul Transporturilor si sindicalisti", a mai aratat Cristea.

In comunicatul transmis se mai arata ca sindicalistii de la Metrorex au notificat Departamentul de Dialog Social ca vor organiza pichetari in fata sediului Guvernului, in 11 si 12 iunie, printre revendicari fiind majorarea salariilor, revenirea la organigrama din 2007, dar si renuntarea la proiectul de trecere a Metrorex in subordinea Consiliului General al Capitalei.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Citeste si: Ponta: Guvernul conduce Metrorex si Posta, nu sindicatele!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.